Adjunktens forum
after dark

Adjunkten.dk | Profil | Registrér | Aktive emner | Medlemmer | Søg | OSS
Brugernavn:
Adgangskode:
  Vælg sprog
  
Husk mig
Glemt adgangskode?

 Alle fora
 Dansk
 Anmeldelser af nye værker
 New Moon
 Nyt emne  Besvar emne
 Printervenlig
Forfatter Tidligere emne Emne Næste emne  

Saisindhu
Nyt medlem

2 indlæg

Sendt - 15 apr 2010 :  19:13:28  Vis profil  Besvar med citat
Så voldsom en glæde..
…får en voldsom ende
…og dør midt i sin sejr.
Som ild og krudt fortæres
…når de kysser”

Således starter filmen ”New Moon”. Denne film er fra år 2009 og er instrueret af Chris Weitz. Det er en filmatisering af bogen New Moon, som er skrevet af Stephanie Meyer. New Moon er en fortsættelse til filmen Twilight i Twilight-sagaen.

Twilight er kendt som en romantisk kærlighedsfilm, hvor mennesket Bella (Isabella Swan) længes efter evig kærlighed med den udødelige vampyr Edward Cullen. Hvis denne blanding af action og kærlighed er nøgleordene for publikum, er New Moon helt sikkert en succes. Her skrues der nemlig en ekstra tand op for både action og kærlighed. Et nyt monster træder bl.a. til, nemlig varulven.

Vampyrernes tørst efter blod
”New Moon”, fortsættelsen til ”Twilight”, starter hvor den slap, i byen Forks. I denne lille by foregår usædvanlige hændelser. Skovvandrere forsvinder sporløst i skovene, og politiet mistænker store farlige bjørne for disse forsvindinger. Hvad de ikke ved er, at i skovens udkant bor en lille vampyrfamilie, som ikke lever af andet end dyre- og menneskeblod. Kun en person kender til disse vampyrer, nemlig Bella. Hun er kærester med vampyren Edward fra vampyrfamilien Cullens. Det helt usædvanlige er, at Bella er et ganske almindeligt menneske og Edward er en vampyr. Normalt dræber vampyrer mennesker og suger al deres blod til dem, men der er noget helt unikt over Bella, som Edward ikke kan modstå. Edward kan læse alles tanker, undtagen Bellas. Denne fænomenale egenskab, som Edward ikke kan overgå, får ham til at elske Bella. Kærligheden gør ham netop i stand til at undertrykke sin tørst for Bellas blod. Cullens familien tager godt i mod Bella. Tørsten for blod tærer dog også grusomt på nogle af familiemedlemmerne.

Bella fylder 18 år. Dette fejres hos familien Cullens. Da Bella skal til at åbne hendes gaver skærer hun sig på en splint, hvorefter hendes blod drypper i vampyrernes hus. Dette kan Edwards bror Jasper ikke stå imod. Tørsten efter blod får ham til at gå til angreb mod Bella, men Edward er stærk og hurtig, og han beskytter Bella.

Varulvene
Som det siges i starten af filmen, varer deres lykkelige kærlighed ikke længe. Bella er til en hver tid i fare. Edward mener, at han selv er skyld i al den fare, Bella udsættes for. Derfor vælger Edward at gøre det forbi med deres forhold og flytter til Italien.
Bella bliver synderknust og smerten er pinefuld til det yderste. Hun søger derfor trøst hos vennen Jakob. Hvad Bella ikke ved er, at Jakob nedstammer fra en varulveslægt og at Jakob kender alt til vampyrernes tilstedeværelse i byen Forks.

Det kan være uklart, hvorfor der lige pludselig kommer varulve ind i billedet, men netop disse, spiller en vigtig rolle for filmens handling. En lille detalje, som får handlingen til at rette kurs og danner grund for en vaskeægte Romeo og Julie kærlighedshistorie.

Kærlighedens smerte
Først nu begynder den rigtige kærlighedshistorie. Edward har forladt Bella, men han holder øje med hende hele tiden. Edwards søster Alice kan se ud i fremtiden. Hun ser, at Bella udsætter sig selv for livsfare og fortæller Edward, at Bella er død. Hvad Alice ikke så var, at Bella blev reddet og derved overlevede. Tynget af sorg beslutter Edward sig for selv at dø. Dette er dog ikke bare lige til, da Edward jo er udødelig. Der er kun en mulighed, nemlig at opsøge vampyrlaget Volturi, som besidder magten af at kunne slå vampyrer ihjel. Bella skal nu nå at redde hendes kærlighed inden kl. 12:00!

Det 21. århundredes Romeo og Julie?
Det er tydeligt, at Bellas og Edwards kærlighedshistorie skal repræsentere en mere moderne version af Romeo og Julies kærlighedshistorie – den udødelige kærlighed, som også Bella søger. Handlingsmæssigt er dette lykkedes for filminstruktøren. Man oplever Bellas smerte, som skærer hende dybt inde i hjertet. Længslen efter Edward ses tydeligt i Bellas tomme og meningsløse ansigtsudtryk, den sørgelige musik der hele tiden dulmer i baggrunden, Bellas store dybe suk og ikke mindst hendes mange breve, som hun skriver.

New Moon – en kedelig kærligheds film?
New Moon er en film, der har fået meget kritik. Flere anmeldere giver den ikke mere end 2 eller 3 stjerner, da de synes, det er en kedelig og langtrukken kærlighedsfilm. Filmens målgruppe er de unge fra 12/13 års alderen og opefter. Det er især de unge, der synes rigtig godt om filmen. Grunden til det netop er denne målgruppe, der fanges af filmen, kan være fordi, de nemlig står i samme situation, som Bella. Nemlig overgangen fra barn til voksen, erkendelsen af hvad man er eller ønsker at være, og af alt at finde sin evige kærlighed.

Min vurdering
Efter at have set Twilight synes jeg, at New Moon er en anelse skuffende. Det er som om, der kommer for meget kærlighed og for lidt handling i filmen. Man kommer ikke rigtig nogen vejene. Handlingsmæssigt vil jeg sige, at denne film nok er en tand for sukkersød for mig.

Alligevel er der dog noget specielt over New Moon. På trods af den lange kærlighedshistorie, er filmen spækfyldt med en masse lyd- og billedeeffekter, hvilket giver en spænding og et ”thrill” i filmen. Menneske-vampyr-varulv forholdet er også ret fængende og interessant. De overnaturlige kræfter og de mange effekter giver filmen et skub og kan få den til at se spændende ud, men for os som går efter handlingen i en film, ja, så kan New Moon være en skuffelse.

Yderligere informationer om filmen findes på hjemmesiderne:
http://www.newmoonthemovie.com/
http://www.stepheniemeyer.com/nm_outtakes.html


Redigeret af - Saisindhu af 15 apr 2010 19:16:31

mettehj
Rookie

8 indlæg

Sendt - 20 apr 2010 :  01:27:03  Vis profil  Klik for at se mettehj's MSN adresse  Besvar med citat
Det er fedt, at du skriver et citat og så bruger det senere! Det virker også rigtig godt, at du tager udgangspunkt i Twilight i dit resume, da det er en fortsættelse, og det nok vil være svært at forstå handlingen uden. Det er også rigtig godt, at du sammenligner de to film til sidst med deres styrker og svagheder.

Det du skriver om temaet kærlighed er godt - det er fedt du sætter spørgsmålstegn til, om det er en kedelig kærlighedsfilm og tager stilling til målgruppen.
Gå til toppen af siden
  Tidligere emne Emne Næste emne  
 Nyt emne  Besvar emne
 Printervenlig
Genvej:
Adjunktens forum © Adjunkten 2008 Gå til toppen af siden
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000
© ? | xhtml | css | Adjunkten | Følg mig pÃ¥ Twitter | Min Google+ profil | Del | Til toppen