Adjunktens forum
after dark

Adjunkten.dk | Profil | Registrér | Aktive emner | Medlemmer | Søg | OSS
Brugernavn:
Adgangskode:
  Vælg sprog
  
Husk mig
Glemt adgangskode?

 Alle fora
 Dansk
 Anmeldelser af nye værker
 The Hurt Locker
 Nyt emne  Besvar emne
 Printervenlig
Forfatter Tidligere emne Emne Næste emne  

Niklas Jensen
Nyt medlem

1 indlæg

Sendt - 19 apr 2010 :  22:48:31  Vis profil  Besvar med citat

Original titel: The hurt locker
Genrer: Action/thriller
Produktions år: 2008
Anmeldt af: Niklas Jensen
Bedømmelse: 4 stjerner

War is a drug
The hurt locker er den 9 Oscars nominerede, action/thriller som tager udgangspunkt i krigen i Bagdad. Vi følger et amerikansk bomberydder hold, som kæmper en hård kamp i hverdagen med at desarmere den ene bombe efter den anden. Derfor bliver det bestemt ikke bedre da der ankommer en ny soldat til holdet, som bestemt ikke er god til at samarbejde og derved skaber problemer og splid blandt bomberydder holdet.

I dagligdagen er vi blevet så vant til at høre om krigene i Bagdad, Irak og mange andre lande at vi glemmer hvor slemt det rent faktisk står til dernede. Det får The hurt locker dog hurtig vendt om på. Filmen er nemlig blevet omtalt som den mest realistiske film omhandlende krigen i Bagdad, hvilket tydelig ses. Filmen formår at give os et indblik som hverken nogen anden film eller nyhederne og medierne har formået. Selvom nyhederne og medierne viser og viderebringer grufulde historier om krigen i Bagdad, lykkedes det dem ikke at give en kuldegysninger ned langs ryggen som The hurt locker gør. Det skyldes bl.a. at der ikke ligges skjul på det mindste og kameraerne bliver holdt så seeren får det fulde udbytte af de grufulde scenarier, som eksempelvis når en lille uskyldig dreng er blevet dræbt og udhulet, for derefter at være blevet syet sammen igen med sprængstof inde i sin krop.

Den klare årsag til at The hurt locker rammer så hårdt som den gør, skyldes helt klart filmens opbygning. Vi følger det amerikanske bombehold i en række forskellige missioner, fra en seriekæde af bomber som ligger ud over en offentlige gade til en uskyldig civil som er blevet iført en vest af sprængstof. Det er helt tydeligt at man har givet sig meget tid til hver enkelt scene som følger en opgave for bomberydder holdet, hvilket netop gør at man sidder og holder vejret indtil bomben enten er detoneret eller eksploderet. Det har desværre den effekt at filmen ikke på nogen måder opnår at virke hæsblæsende, kun nervepirrende og det er en skam da man netop forventer at en film som denne vil tage en med storm.

Selvom filmen generelt gør det godt skal man være forberedt på at man til tider kommer til at sidde og være komplet forvirret over hvad det egentlig er at formålet er med visse scener, hvilket har den negative virkningen at filmen kommer til at virke meget langtrukken og til tider direkte kedelig. Det bliver bestemt heller ikke bedre af at efter man har kæmpet sig igennem nogle lange og kedelig scener at filmen på ingen mulig måde har et klimaks, hvilket får filmen til at falde med et brag.

Selvom The hurt locker bestemt ikke slutter som man havde håbet, så skal den i hvert fald ses mindst en gang. Det skal dog være for at få et indblik i hvordan krigen i Bagdad virkelig er og ikke for selve historien.
  Tidligere emne Emne Næste emne  
 Nyt emne  Besvar emne
 Printervenlig
Genvej:
Adjunktens forum © Adjunkten 2008 Gå til toppen af siden
 Image Forums 2001 Snitz Forums 2000
© ? | xhtml | css | Adjunkten | Følg mig pÃ¥ Twitter | Min Google+ profil | Del | Til toppen